Behandlingar, SoundHealing och träning hos Anna

Om Anna van Berlo

Hälsa har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har alltid varit nyfiken på helheten, varför mår vi som vi gör, varför reagerar vi på visst sätt, hur kan vi hitta rätt väg till välmående och ett liv i balans.

Efter många år inom redovisningsbranschen tog jag steget och bytte bransch! 

Jag är numera Ayurvedisk hälsovägledare, & Yogaterapeut, utbildad lärare inom Traditionell Hathayoga, YinYoga och Restorative Yoga. (Former av yoga som är lugn, inkännande, stärkande och avslappnande.) Jag är även massageterapeut, ayurvedisk behandlingsterapeut och SoundHealer.

Behandlingsformer jag erbjuder är Klassisk/behandlande svensk massage, Ayurvedisk Sattvisk Abhyanga, Ayurvedisk Marmabehandling, Asiatisk Yogamassage samt Andningsterapi enligt Lotorpsmetoden. Utöver det har jag även sessioner i Soundhealing med Alchemy Crystal Bowls.

Min verktygslåda är välfylld och redo att på bästa sätt kunna hjälpa Dig att hitta Din optimala hälsa.

Nu kan du även handla utvalda ayurvediska produkter hos mig samt eteriska oljor & andra naturliga produkter fr Young Living. För mer info & beställning ta kontakt med mig.

Välkommen till mig!

Läs mer om respektive behandling nedan

För aktuella priser och behandlingslängder, se BokaDirekt
(Klicka på Boka Tid så kommer du till Ayurveda-Anna på Boka Direkt)


Behandlande massage

All beröring berör! Att få mjuka upp och stretcha ut musklerna kan göra under för vårt dagliga mående. Förutom den avslappnande effekten som en massage har, kan nämnas ökad blodcirkulation i musklerna, stärkt immunförsvar, djupare och lugnare andning, ökad koncentrationsförmåga, ökad kroppskännedom samt motverkan av stress. Att få kroppen att slappna av och återhämta sig är otroligt viktigt i dagens samhälle där det ofta ställs stora krav på oss. En massageterapeut kan behandla en mängd olika problem relaterade till spänningar och smärta i muskler. För att ringa in ett eventuellt problem så gör vi olika rörelsetester och undersökningar. Behandlingen utförs med olika massagetekniker och du som klient kan få med dig övningar hem att jobba med till nästa behandlingstillfälle

Andningsterapi Lotorpsmetoden

Andningsterapi Lotorpsmetoden är en effektiv metod för att behandla olika andningsproblem som hosta, doft- och parfymallergi samt astmaliknande åkommor. Metoden involverar behandling av andningsmuskulaturen och övningar som kan göras hemma för att lära sig att andas på korrekt sätt. Normalt räcker 3-4 behandlingar för att uppnå goda resultat. Besök lotorpsmetoden.se för mer information och forskningsresultat

Ayurvedisk Sattvisk Abhyanga

Ayurvedisk Sattvisk Abhyanga är en avslappnande helkroppsmassage med varm olja och eteriska oljor som ökar cirkulationen och stärker nervsystemet samtidigt som den mjukar upp leder och muskler. Behandlingen hjälper även kroppen att rensa ut slaggämnen. Massagen inleds med en kort pulsläsning för att välja rätt oljor för dig, följt av en huvudmassage medan du sitter i fotbad. Under själva massagen får du bära oömma kläder på grund av användningen av mycket olja. Efter behandlingen får du tid för dig själv i tystnad. Kontakta oss för mer information och bokning.

Marmabehandling

Marmabehandling är en skön och avslappnande behandling som fokuserar på att massera kroppens olika marmapunkter för att lösa upp blockeringar och frigöra energiflödena i kroppen. Behandlingen inleds med ett kort samtal där vi väljer lämplig olja.

Under behandlingen använder vi lätt tryck på kroppens marmapunkter för att öka cirkulationen och frigöra spänningar. Detta kan hjälpa till att minska stress och främja kroppens naturliga läkningsprocesser. Efter behandlingen är det viktigt att ta det lugnt och undvika högljudda och stressiga miljöer.

Marmabehandling är en personlig upplevelse som kan anpassas efter dina behov och önskemål. Det är en effektiv behandling för att minska stress och öka välbefinnandet.

Sammanfattningsvis är Marmabehandling en skön och avslappnande behandling som fokuserar på att lösa upp blockeringar och frigöra energiflödena i kroppen. Under behandlingen masserar vi lätt på kroppens olika marmapunkter för att öka cirkulationen och frigöra spänningar. Efter behandlingen är det viktigt att ta det lugnt och undvika högljudda och stressiga miljöer. Det är en personlig upplevelse som kan anpassas efter dina behov och önskemål, och det är en effektiv behandling för att minska stress och öka välbefinnandet.

Yogamassage (Asiatisk)

Yogamassage (Asiatisk) är en avkopplande och energigivande träningsform som passar alla som vill släppa på fysiska spänningar och varva ner. Genom att arbeta med olika tekniker, som stretching, uppmjukning av muskler och tryck på energilinjer, hjälper vi till att balansera kroppen.

Vår yogamassör använder sin egen kroppsvikt och arbetar med händer, tummar, armbågar, knän och fötter för att ge dig en djupgående och avslappnande massage. Yogamassagen utförs på en mjuk yogamatta på golvet, medan du bär mjuka och bekväma kläder och är barfota. Ingen olja används i denna massageform.

Yogamassage (Asiatisk) kan hjälpa till att minska stress, lindra smärta och öka rörligheten i kroppen. Det är en personlig upplevelse som kan anpassas efter dina behov och önskemål.

Sammanfattningsvis är Yogamassage (Asiatisk) en avkopplande och energigivande träningsform som kan hjälpa till att balansera kroppen och minska stress. Det är en personlig upplevelse som utförs på en mjuk yogamatta på golvet, medan du bär mjuka och bekväma kläder och är barfota.

SoundHealing & Träning hos Anna

SoundHealing Alchemy Crystal Bowls & Gong -Onsdagar v 38,42,46 & 50 19.15-20.45

SoundHealing Alchemy Crystal Bowls är en unik träningsmetod där vetenskap möter magi. Genom att använda energi, frekvenser och ljudvågor skapas en förändring inom kroppen som leder till balans, frid och harmoni.

SoundHealing Alchemy Crystal Bowls kan beskrivas som en liggande meditation där du inte behöver göra annat än att tillåta dig själv, ditt sinne och din kropp att slappna av helt och fullt. Ljudvågorna från Kristallskålarna hjälper dig att nå en djup avslappning där theta- och delta-hjärnvågor frigörs. Denna djupa avslappning kan öka produktionen av oxytocin och serotonin, vilket bidrar till att minska stress och öka välbefinnandet.

En SoundHealing-upplevelse är personlig och varje session kan kännas annorlunda. SoundHealing Alchemy Crystal Bowls erbjuds både i grupp och privat. Information om kommande workshops och event publiceras på hemsidan och i nyhetsbrevet. Om du är intresserad av en privat session kan du kontakta oss för mer information och bokning.

Sammanfattningsvis är SoundHealing Alchemy Crystal Bowls en unik träningsmetod som kan hjälpa till att frigöra spänningar, minska stress och öka välbefinnandet. Det är en personlig upplevelse som kan erbjudas både i grupp och privat.


Soma Move - Torsdagar 19.15-20.00

Soma move är en träningsmetod som kombinerar yoga, pilates och funktionell träning för att öka kroppens rörelseförmåga och flexibilitet. Genom en serie övningar fokuserar Soma move på att förbättra kroppens stabilitet, styrka och rörlighet samtidigt som det ökar medvetenheten om kroppens rörelser och position.

En av fördelarna med Soma move är att det kan förbättra kroppshållning, minska spänningar och smärta i musklerna och öka rörelseomfånget i lederna. Träningsformen fokuserar också på att förbättra andningen, vilket kan hjälpa till att minska stress och öka avkopplingen.

Soma move är en lämplig träningsform för personer som vill förbättra sin flexibilitet, minska spänningar i kroppen och förbättra sin kroppshållning. Det är också en skonsam träningsform som kan vara lämplig för personer som lider av kronisk smärta eller skador.

Sammanfattningsvis kan Soma move vara ett effektivt sätt att förbättra kroppens rörlighet och flexibilitet samtidigt som det stärker kroppen på ett skonsamt sätt.

Ayurvedisk yoga - Onsdagar 17.30-18.45

I denna klass kommer vi koppla samman Ayurveda med yoga. Klassen inleds med en kortare introduktion till vad passet avser balansera utifrån ett ayurvediskt perspektiv. Samt hur vi kan tänka kring den dosha vi jobbar med, hur känner vi igen obalanser och hur kan vi komma i balans. Du behöver inte ha några kunskaper i ayurveda, det kommer du få i samband med passen.

Mantran och andningsövningar är en del av passen och vi avslutar alltid med en meditation.

YinYoga - Söndagar 15.00-16.15

En mjuk och långsam yoga för att släppa spänningar och stress i både kroppen och sinnet.

.