Behandlingar hos Jörgen

Som naprapat


Behandlar från topp till tå, jag blandar behandlingsformerna för muskler och leder

”Jag behandlingar dig precis som jag själv vill bli behandlad”

Och hoppas på att du säger ”det här var annorlunda och så här har ingen gjort förut, när ses vi igen?”


Jag erbjuder behandling via sjukvårdsförsäkring och friskvårdsbidrag.

Naprapatbehandling


Naprapati är ett helhetstänkande, dvs finna orsaken till besväret. I undersökningen vill vi få en helhetsbild av dig, ex se dina styrkor och svagheter och hitta orsaken till besvären. 

En naprapat kombinerar behandlingen med olika tekniker som massage, muskelpressur, töjning av muskler, ledmobilisering (en mjuk metod att förbättra ledrörlighet/funktion) och ledmanipulation (som kan låta, men gör inte ont)
Utifrån undersökning och behandling kommer vi fram till vilka aktiviteter och övningar som passar bäst just för dig och ditt besvär.

Massage

Klassisk svensk massage är den vanligaste massageformen i världen. En blandning av ytlig och mer djupgående massage.
En perfekt behandling när du inte har akuta besvär.

Behandlande massage en del av naprapatbehandlingen.


Undersökning av fot/steg


Vill du få en allmän koll eller har du värk i häl, framfot, underben så är denna undersökning ett måste. Undersökningen gör man på en spegellåda och filmning av ditt steg. Här kommer vi fram till om du behöver fotbäddar.

Dry needling /el-akupunktur

Behandling av muskel-sen inflammationer och för att minska gamla muskelspänningar. Vilket är ett mycket bra alternativ till stötvågsbehandling. Dry-needling är en mycket effektiv behandlingsmetod med nål för att få en muskel att snabbt slappna av och ett ypperligt komplement till ledbehandling.

Kroppsscreening

Kroppsscreening för att upptäcka svagheter och stelheter, komma fram till grundorsaken till besväret. Bra för dig som tränar en del och få ut det mesta av din träning.

Övriga tjänster

Klippkort massage/naprapati – rabatt på 5 och 10 behandlingar

Föreläsning inom idrottsmedicin för barn, ungdomar och vuxna – mejla för offert

Sjukvård på idrottsevenemang – mejla för offert

Eventbehandling – mejla för offert

Presentkort – mejla för önskemål

Om Jörgen


Jag är naprapat sedan 1996 och ortopedtekniker sedan 1988.

Certifierad coach i friidrott

Flyttade till Stockholm 1988 för att jobba som ortopedtekniker på Anatomic. 1991 kom jag på att jag ville bli naprapat. Har under åren jobbat på olika Sätt. Började med en egen klinik på söder, Gjorde min leg praktik på på Adolf Fredriks fysiocenter. Gick vidare till Operan, Doktorn&Company för utredningar och bedömningar på uppdrag av Försäkringskassan. Jobbade ca 14 år Backbone-Kista, Naprapatlandslaget-Kista en tid innan JA naprapat grundades under början av 2018. Med mål att jobba på hemmaplan. Bor i Vallentuna sedan 2000.

Som naprapat ser jag till helheten och vill finna orsaken till besvären genom det inledande samtalet och en grundlig undersökning och behandling. Du får tips på övningar och aktivitet som passar bäst för ditt besvär.

Har en flerårig erfarenhet av idrottsmedicin med Spånga och Bollstanäs fotboll, Huddinges hockeylag, Saltsjöbaden basket, IK Bolton Handboll.
Friidrottstränare i Vallentuna FK med inriktning på kastgrenar och som terapeut.
Akutsjukvårdare på ett antal friidrotts- och löpartävlingar, ex Finnkampen, SM, Bauhaus-galan och nu även på Mtb lopp.
F.d. Triathlet med Stockholmspolisen
Under 80–90-talet deltagit I ett flertal löpartävlingar och motionscykellopp, svensk klassiker –86.
Nu för tiden tränar jag på gymmet och cyklar/tävlar långlopp i Mtb för Mtb Täby. På vintern åker jag gärna en runda på längdskidorna. Går på långpromenader i skogen

 

Naprapati är ett helhetstänkande, dvs finna orsaken till besväret. I undersökningen vill vi få en helhetsbild av dig, ex se dina styrkor och svagheter och hitta orsaken till besvären. En naprapat kombinerar behandlingen med olika tekniker som massage, muskelpressur, töjning av muskler, ledmobilisering (en mjuk metod att förbättra ledrörlighet/funktion) och ledmanipulation (som kan låta, men gör inte ont)
Utifrån undersökning och behandling kommer vi fram till vilka aktiviteter och övningar som passar bäst just för dig och ditt besvär.