JÖRGEN ANDERSSON

Naprapat sedan 1996 och ortopedtekniker sedan 1988. 

Certifierad coach i friidrott

Jörgen erbjuder behandling via sjukvårdsförsäkring och friskvårdsbidrag.

Som naprapat ser han till helheten och vill finna orsaken till besvären genom det inledande samtalet och en grundlig undersökning. Behandlingen utförs ofta i en kombination av flera olika tekniker. Du får sedan tips på övningar och aktiviteter som passar bäst för ditt besvär.

Om Jörgen Andersson

1988 flyttade Jörgen till Stockholm för att jobba som ortopedtekniker på Anatomic. 1991 började han utbilda sig till naprapat. Han började med en egen klinik på söder. Gjorde sin leg praktik på Adolf Fredriks fysiocenter och gick sedan vidare till Operan, Doktorn&Company för utredningar och bedömningar på uppdrag av Försäkringskassan. Därefter jobbade han ca 14 år Backbone-Kista & Naprapatlandslaget-Kista en tid. 2018 grundades JA naprapat med mål om att jobba på hemmaplan. Han har bott i Vallentuna sedan 2000.

Jörgen har en flerårig erfarenhet av idrottsmedicin med Spånga och Bollstanäs fotboll, Huddinges hockeylag, Saltsjöbaden basket, IK Bolton Handboll. Han har varit Friidrottstränare i Vallentuna FK med inriktning på kastgrenar och som terapeut.
Han har jobbat som akutsjukvårdare på ett antal friidrotts- och löpartävlingar, ex Finnkampen, SM, Bauhaus-galan och nu även på Mtb lopp.
Jörgen är f.d. Triathlet med Stockholmspolisen  och har under 80–90-talet deltagit I ett flertal löpartävlingar och motionscykellopp samt kört en svensk klassiker –86.
Numera tränar han på gymmet och cyklar/tävlar långlopp i Mtb för Mtb Täby. Går på långpromenader i skogen och på vintern åker han gärna en runda på längdskidorna.

Behandlingar hos Jörgen

Naprapatbehandling


Naprapati är ett helhetstänkande, dvs finna orsaken till besväret. I undersökningen vill vi få en helhetsbild av dig, ex se dina styrkor och svagheter och hitta orsaken till besvären. 

En naprapat kombinerar behandlingen med olika tekniker som massage, muskelpressur, töjning av muskler, ledmobilisering (en mjuk metod att förbättra ledrörlighet/funktion) och ledmanipulation (som kan låta, men gör inte ont)
Utifrån undersökning och behandling kommer vi fram till vilka aktiviteter och övningar som passar bäst just för dig och ditt besvär.

Massage

Klassisk svensk massage är den vanligaste massageformen i världen. En blandning av ytlig och mer djupgående massage.
En perfekt behandling när du inte har akuta besvär.

Behandlande massage en del av naprapatbehandlingen.


Undersökning av fot/steg


Vill du få en allmän koll eller har du värk i häl, framfot, underben så är denna undersökning ett måste. Undersökningen gör man på en spegellåda och filmning av ditt steg. Här kommer vi fram till om du behöver fotbäddar.

Dry needling /el-akupunktur

Behandling av muskel-sen inflammationer och för att minska gamla muskelspänningar. Vilket är ett mycket bra alternativ till stötvågsbehandling. Dry-needling är en mycket effektiv behandlingsmetod med nål för att få en muskel att snabbt slappna av och ett ypperligt komplement till ledbehandling.

Kroppsscreening

Kroppsscreening för att upptäcka svagheter och stelheter, komma fram till grundorsaken till besväret. Bra för dig som tränar en del och få ut det mesta av din träning.

Övriga tjänster

Klippkort massage/naprapati – rabatt på 5 och 10 behandlingar

Föreläsning inom idrottsmedicin för barn, ungdomar och vuxna – mejla för offert

Sjukvård på idrottsevenemang – mejla för offert

Eventbehandling – mejla för offert

Presentkort – mejla för önskemål