Malin Ramström

Om Malin Ramström

Malin kommer från Linköping och arbetar dels med ekonomi och dels med sitt stora intresse hälsa och välbefinnande. Hon har själv behövt hitta balansen mellan yin och yang i sitt liv, en balans mellan driv, görande, prestation och återhämtning, lugn och reflektion. Genom hennes yoga och Reiki-behandlingar vill hon bidra till att du ges möjlighet att landa i dig själv och skapa utrymme för avslappning och självläkning.

Malin är utbildad Reiki healer och erbjuder behandlingar på Harmonicenter på söndagar.
Samt utbildad yogalärare i Kundaliniyoga, Medicinsk yoga och Yinyoga.

Malin håller en kombinationsyoga av dessa tre på måndagar som hon kallar Yoga Flow och på torsdagar fr om den 4:e april 2024 kommer hon erbjuda Kundalini Yoga

Behandlingar hos Malin

Yoga Flow

Utforska en komplett yogaupplevelse med Malins hybridform som kombinerar kundaliniyoga, yinyoga och medicinsk yoga. Med dynamiska rörelser & andningsövningar från kundaliniyoga förbättrar vi energiflödet & medvetenheten. 

Långa & djupa stretchövningar från yinyoga främjar avslappning och smidighet. Våra terapeutiska övningar från medicinsk yoga fokuserar på att förbättra specifika fysiska eller mentala tillstånd. Upplev en balanserad träning för både kropp och sinne med denna unika kombination av yogastilar.

Kundalini yoga

Kundaliniyoga är en uråldrig yogapraxis som fokuserar på att väcka och höja kundalini-energin, en latent kraft som vilar vid basen av ryggraden. Genom dynamiska kroppsövningar, andningstekniker, meditation och mantra strävar denna praktik efter att balansera kropp, sinne och själ.

Genom att utföra kriyas, eller specifika rörelseserier, kan praktikanter rena och stärka kroppen samtidigt som de ökar energiflödet genom sina energikanaler. Andningstekniker spelar en nyckelroll för att öka vitaliteten och uppnå inre lugn, medan meditation och mantra hjälper till att fokusera sinnet och uppnå djupare meditativa tillstånd. Genom regelbunden praktik av Kundaliniyoga kan individer uppnå ökad klarhet, inre frid och spirituell utveckling.

Reiki Healing

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.

Reiki är godkänt som friskvård av Skatteverket.

Reiki healing 45min - 595kr
Reiki healing 60min - 695kr
Reiki healing med guidad meditation 75min - 795kr

Vad är Reiki? 

Hur fungerar Reiki

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar “må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem på samma sätt som exempelvis akupunktur och akupressur.

Likheter finns även med terapier som Rosenmetoden, som går ut på att smärtsamma minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och genom beröringen löser man upp spänningarna och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.


Hur används Reiki? 

Reiki lindrar smärta och löser upp spänningar, både fysiskt och mentalt, sänker stress och ökar välbefinnandet. Många länder använder Reiki som kompletterande behandling inom traditionell sjukvård.

I exempelvis USA används Reiki på gravida kvinnor för att minska smärta och ge lugn. I México används Reiki före och efter planerad operation för att ge patienten lugn och minska mängden komplikationer. I Storbritannien används Reikin som ett komplement vid traditionell cancerbehandling för att stärka kroppens självläkande krafter och minska stress och oro.

Fler användningsområden

Insomningsproblem, hjärna på högvarv, ischias, muskelvärk, mentala och fysiska spänningar; listan med områden där Reiki är till hjälp kan göras lång. Reikienergin tillför mer mängd livsenergi, som kroppens egna självläkande krafter kan använda för att läka sig själv. Den djupa avslappningen aktiverar kroppens egen självläkande förmåga.

Många fysiska åkommor har psykisk eller emotionell orsak; värk och spänningar orsakas ofta av stress, sorg, oro och undanträngda känslor. Reiki arbetar samtidigt på det fysiska och det emotionella planet, och löser upp spänningarna och frigör det som en gång orsakat dem. Känslorna kan då komma upp till ytan så att man kan bearbeta dem.

Hur kan Reiki hjälpa? 

Vad Reiki kan åstadkomma beror förstås också på problemens orsak. Om ischias orsakas av ett diskbråck kan Reiki inte ”bota” detta, men däremot lindra de muskelspänningar som uppstår i samband med den smärta som diskbråcket orsakar, och därmed reducera musklernas tryck på ischiasnerven. Diskbråcket finns kvar, men det blir lättare att leva med det.

Om det rör sig om så kallad ”falsk ischias”, som enbart orsakas av muskelspänningar som trycker på ischiasnerven kan Reiki vara en fullt tillräcklig behandlingsmetod för att bli symptomfri.

En cancerpatient kan få ett betydelsefullt stöd genom att komplettera med Reiki. Både sjukdomen och behandlingen med dess biverkningar är idag förknippade med smärta och rädslan för att dö. Med Reiki kan patienten få hjälp att minska både ångest och smärta, och därmed öka sin livskvalitet och få mer energi över till att leva med sjukdomen och förhoppningsvis tillfriskna.

Vad betyder Reiki?

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder “universell” och ki, som betyder “livsenergi” och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån, som sedan delas upp i “lägre” energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energi man arbetar med i Tai Chi.